FOTOSPECIAL. Liz Taylor begraven op sterrenkerkhof
De begrafenis gebeurde in intieme kring op het privé-kerkhof. Pers en fans werden niet toegelaten. Foto: AFP
De Amerikaanse actrice Elizabeth Taylor is gisteravond in intieme kring begraven op het kerkhof waar ook haar vriend Michael Jackson ligt. De begrafenis kwam er één dag na haar overlijden.

De actrice werd bijgezet op het kerkhof Forest Lawn Memorial Park in Glendale, in de buurt van Los Angeles. 

De begrafenis duurde ongeveer een uur en begon met een voordracht van enkele gedichten door acteur Colin Farrell en familieleden van Taylor. Een van haar kleinzoons bracht een muzikale ode op de trompet. In totaal waren ongeveer vijftig familieleden aanwezig bij de dienst.

Op Forest Lawn liggen heel wat Hollywoodsterren begraven. Onder meer Humphrey Bogart, Sammy Davis Jr., Walt Disney, Errol Flynn, Clark Gable, Jean Harlow, Jimmy Stewart en Spencer Tracy hebben er hun laatste rustplaats. Ook zangers Nat King Cole en Sam Cooke liggen er begraven. In september 2009 kreeg Michael Jackson er een plaatsje.

Overleden

Liz Taylor overleed woensdag op 79-jarige leeftijd in Los Angeles aan een hartkwaal. Taylor was een van de bekendste actrices uit het Hollywood van de twintigste eeuw.

In totaal speelde ze mee in meer dan vijftig films, waaronder Cat on a Hot Tin Roof, Cleopatra, Butterfield 8 en Who’s Afraid of Virginia Woolf?. Voor die laatste twee films kreeg ze telkens een Oscar.

Ook haar uitgebreide liefdesleven droeg bij tot haar legende.