Homohaters plannen protestactie tijdens begrafenis Elizabeth Taylor
Foto: Photo News
De leden van de befaamde Westboro Baptist Church hebben aangekondigd dat ze actie zullen voeren tijdens de begrafenis van Elizabeth Taylor.

Elizabeth Taylor verdedigde doorheen haar carrière vaak de belangen van de homoseksuele bevolking en zette zich meermaals in voor de slachtoffers van AIDS en hiv. De Amerikaanse actrice overleed gisteren op 79-jarige leeftijd.

Dat engagement bracht haar in het vizier van de Westboro Baptist Church, een radicale christelijke organisatie uit Topeka, in de staat Kansas. De vereniging bestaat hoofdzakelijk uit familieleden van dominee Fred Phelps en heeft al jaren tot doel alle Amerikanen erop te wijzen dat grote rampen een straf van God zijn en homoseksualiteit des duivels is.

'Boeten in hel'

De familie Phelps trok de jongste jaren het hele land rond om actie te voeren tijdens begrafenisdiensten van gesneuvelde Amerikaanse soldaten en hun overlijden te bejubelen. Dat leverde hen intussen het etiket ‘meest gehate familie van Amerika’ op.

En die naam houden ze hoog. ‘Met haar hoerige gedrag steunde ze (Elizabeth Taylor, red.) de homo’s. Nu mag ze boeten voor haar zonden in de hel’, twitterde Magie Phelps, woordvoerster van de Westboro Baptist Church, kort na het overlijden van Taylor.