Op vrijdag 1 april brengt de Leuvense singer-songwriter Milow zijn nieuwe album North And South uit. Een album waar gezien de succesnummers You Don't Know en Ayo Technology veel van verwacht wordt. Beluister hier in primeur het nieuwe album.

“In de tegenstelling ligt de hoop”, zei de wereldberoemde dichter, toneelschrijver en -regisseur Bertolt Brecht ooit. Milow ziet diezelfde tegenstelling als de brandstof voor zijn creativiteit. Het is het leidmotief voor het leven in een rock ’n roll circus, vaak een spel van wachten en dan weer door het dak gaan.

De ene minuut omringd worden door duizenden schreeuwende fans, het volgende omgeven door eenzaamheid, ergens backstage. Een leven dat wordt verdeeld tussen de grote wereld en zijn thuisland België. “Dat is het thema dat de teksten en muziek op dit album verbindt”, zegt hij. “Het gaat allemaal om een wereld vol contrasten. Dat was het centrale thema in de tijd waarin ik deze nummers schreef.”

 “Ik kwam terecht in een paradoxale wereld”, herinnert Milow zich die periode achteraf. “Eigenlijk wachtte ik tot ik terug thuis was om nieuwe nummers te schrijven, maar opeens tourde ik door heel Europa en Canada. Ik kreeg simpelweg niet de kans om naar huis te gaan. Dus begon ik tussen concerten door maar liedjes te schrijven.”

Hij greep de lange wachttijden aan om zijn creativiteit de vrije loop te laten. Schreef tussen soundcheck en optredens, tussen catering en tv-optredens en terwijl hij onderweg was naar de volgende concertzaal.

“Deze nummers gaan over extremen, over hoogte- en dieptepunten. Over het leven met al zijn tegenstellingen en de keuzes tussen absolute contrasten die we elke dag maken”, legt Milow uit. Maar de nummers gaan ook over hemzelf. Nergens vind je persoonlijkere liedjes dan op North and South. Nooit eerder groef Milow zo diep in zijn eigen hart. Hij heeft artistiek gezien een lange weg afgelegd.

 Zijn authenticiteit, unieke eigen stijl en persoonlijke benadering maken hem een bijzondere hedendaagse artiest. Milow is een getalenteerde verhalenverteller met een fantastiche stem en bijpassende podiumuitstraling die zijn luisteraars weet te intrigeren.

Een echte artiest, met zijn zachte, fijne tonen waarmee hij ons meelokt in een wereld van beelden die bestaan tussen de regels en de noten. Elk liedje is een kleinood; elke songtekst vertelt een verhaal dat harten beroert. Een verhaal over tegenstellingen, over ons allemaal. Een verhaal over hoop, zelfs. Bertolt Brecht zou trots op hem zijn – en hij is niet de enige.

 meer informatie: www.milow.com

Bestel het album op iTunes

 

 

Het album kan hieronder enkel binnen België beluisterd worden