Turtelboom staat achter CD&V-uithaal
Foto: belga
Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) schaart zich donderdag volmondig achter de uithaal van premier Yves Leterme en zijn CD&V-collega's aan het adres van N-VA.

'Blij dat premier en CD&V het nu ook zeggen: make my day', twitterde ze. Minister Turtelboom onderschrijft de argumentatie van de premier 'volledig', verduidelijkt haar woordvoerder.

Zeven CD&V-ministers van de federale regering ventileren in een opiniestuk op onze website hun ongenoegen over de N-VA-kritiek van de jongste weken op de regering van lopende zaken. 'Het probleem is niet lopende zaken. Het probleem is dat Bart De Wever tot dusver mislukt is', zei premier Leterme in De Standaard.

Een redering waar Turtelboom zich volledig in kan vinden. 'Het gaat niet op kritiek te spuien op de regering in lopende zaken - die trouwens keihard werkt - terwijl elk resultaat in de onderhandelingen uitblijft', stelt ze bij monde van haar woordvoerder. Voor de Open VLD-politica moeten N-VA en PS als verkiezingsoverwinnaars dringend hun verantwoordelijkheid opnemen.