Lukaku en Alderweireld moeten afhaken
Romelu Lukaku Foto: BELGA
Simon Mignolet maakt vrijdag in de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk zijn debuut als doelman bij de Rode Duivels. Romelu Lukaku zal niet in actie komen en ook Toby Alderweireld moet geblesseerd afhaken. Bondscoach Georges Leekens maakte zijn keuze al bekend aan de spelers.

De 23-jarige Limburger lag deze week nog in balans met Silvio Proto en Jean-François Gillet. Na het afhaken van de geblesseerde Andelrecht-doelman, koos bondscoach Georges Leekens voor de Sunderland-doelman.

De bondscoach deelde ook mee dat Romelu Lukaku zeker niet in actie zal komen tegen Oostenrijk. De blessure van de Anderlecht-spits geneest niet zo snel als gehoopt. 'Na de training vandaag werd het duidelijk dat hij zeker niet kan spelen', aldus Leekens op Sporza.

Marvin Ogunjimi zal Lukaku vervangen. 'Hij heeft nog nooit teleurgesteld en speelt internationaal zelfs beter dan in de eigen competitie', besloot Leekens.

Ook Toby Alderweireld moet  geblesseerd afhaken. Hij liep een spierscheur in de linkerdij op. Hij zal ook niet speelklaar zijn voor de wedstrijd van dinsdag tegen Azerbeidzjan. Wellicht wordt hij in de basiself vervangen door Laurent Ciman (Standard) of Anthony Vanden Borre (Racing Genk).