Zo reizen we in 2020
Foto: *
Luieren op een strand aan de Middellandse zee of een stedentrip boeken naar Berlijn: binnenkort voldoen deze reizen misschien niet meer aan onze eisen. Een Britse opiniepeiling, uitgevoerd door Sunshine.co.uk, heeft namelijk uitgewezen dat we tegen 2020 op vakantie willen naar de maan.

Ongeveer 2000 mensen lieten weten hoe ze in de toekomst op reis willen. Iets meer dan de helft van de respondenten gelooft dat duikbootcruises tegen het begin van het volgende decennium tot de mogelijkheden zal behoren. Zestien procent van hen hoopt binnen negen jaar de trein van Londen naar New York te kunnen nemen dankzij een tunnel onder de Atlantische Oceaan. Een derde meent dat luchtballonnen op termijn lijnvliegtuigen zullen vervangen, terwijl een kleine vier procent vermoedt dat tijdreizen binnenkort heel gewoon wordt.

Ruimtetoerisme
Elf procent van de mensen wil tegen 2020 naar de maan op vakantie kunnen gaan. Van alle verwachtingen lijkt deze het meeste haalbaar. Verschillende luchtvaartorganisaties, waaronder Virgin Atlantic en KLM, zijn immers al enkele jaren bezig met het voorbereiden van commerciële vluchten naar de ruimte. KLM opent in 2014 een ruimtebasis op Curaçao. Vanaf daar zal het supersonische Lynx-toestel gelanceerd worden. Toeristen die veel geld overhebben voor deze buitengewone trip, zullen iets meer dan een half uur – letterlijk – sterren zien.