Cercle Brugge wint inhaalwedstrijd onder voorbehoud
Foto: BELGA
Cercle Brugge heeft de inhaalwedstrijd van de 18de speeldag in Charleroi met 0-3 gewonnen en heeft zo zijn plaats in de A-poule van Play-offs 2 beet. Weliswaar onder voorbehoud.

Onder voorbehoud

Charleroi-Cercle Brugge werd op 4 december afgelast omdat er teveel sneeuw op het veld lag. De KBVB oordeelde dat de Zebra's er niet alles aan gedaan hadden om de match te laten plaatsvinden. De rode lantaarn kregen in eerste instantie een 0-5-forfaitnederlaag aangesmeerd, maar vorige week draaide de Belgische Arbitragecommissie die beslissing volledig om. Charleroi had toen nog hoop op een rechtstreeks verlengd verblijf in eerste, maar door de rake pegel van Wouter Corstjens moeten de Carolo’s zich opmaken voor barrageduels met Eupen voor behoud in de Jupiler Pro League. De ontmoeting met Cercle Brugge had voor de thuisploeg geen enkele betekenis.

De wedstrijd werd door Cercle Brugge onder voorbehoud gespeeld en heeft dus misschien geen enkele waarde. Lierse en Cercle Brugge legden immers klacht in kortgeding neer tegen het spelen van deze wedstrijd. Deze klacht wordt op 4 april behandeld…

Jong Charleroi

 Charleroi trad door omstandigheden aan met zes spelers jonger dan 19 jaar en kon in de eerste helft geen vuist maken tegen Cercle Brugge. De wedstrijd verliep in een bijzonder laag tempo, de bezoekers hadden meer ervaring en speelden dat ook uit. Groen-zwart sprokkelde een handvol kansen bijeen en het kon één keer scoren. Na mistasten van Cyprien Baguette kopte Bernt Evens de 0-1 tegen de touwen.

Vroege strafschop

Vijf minuten na rust werd Bernt Evens neergehaald in het strapschopgebied door Mory Keita. Op de beslissing van scheids Loeman valt niets af te dingen, maar even voor de strafschopfase beroerde Bernt Evens de bal met de hand en dat werd gemist door de man in het zwart. Dominic Foley benutte de elfmeter.

Voorts was Charleroi duidelijk een maatje te klein. Loris Brogno, de 18-jarige zoon van lokale held Dante, kwam onder luid gejuich van de thuisaanhang op het veld. Naim Aarab pakte een tweede gele kaart op tien minuten tijd na een opzichtige fout op Renato Neto. De Marokkaanse Belg mist waarschijnlijk het begin van Play-Off 3 tegen Eupen. Zijn slachtoffer werd per brancard afgevoerd. Bob Peeters was not amused.

Invaller Boi pikte nog zijn doelpuntje mee. Op een strakke voorzet van Hans Cornelis kon hij de 0-3-eindstand binnenkoppen.

Herbeleef hier de wedstrijd