VIDEO: Spelers slaan scheidsrechter in ziekenhuis
Foto: youtube
Dat in het Argentijnse voetbal het zuiderse temperament voor hete standjes kan zorgen, is al langer geweten. Maar nu maakten enkele spelers uit een regionale divisie het wel al te bont. De scheidsrechter belandde na verscheidene slagen en stampen bewusteloos in het ziekenhuis.

Tijdens de wedstrijd tussen Juventud Cátolica de Río Segundo en Sportivo Laguna Largaduel slaan spelers van Juventud hard in op arbiter Hugo Vega omdat ze het niet eens zijn met een beslissing na een tweede gele kaart voor een speler.

Als snel volgen er klappen en die blijven maar komen, tot de arme man bewusteloos op de grond ligt. Als hij op de grond ligt beginnen ook zijn assistenten zich er mee te bemoeien. Ook hier ontstaat een heftig gevecht waarbij vele klappen en trappen vallen.

De scheidsrechter moest naar het ziekenhuis en 'voelde voor het eerst in zijn tienjarige carrière angst'. Het duel, dat pas 20 minuten oud was, werd uiteraard niet meer uitgespeeld. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Alejandro Aguirre, voorzitter van Juventud en in het dagelijkse leven priester, zei na afloop dat het hem speet wat er was gebeurd maar dat arbiters volgens hem altijd zijn club benadelen. 'We worden daar wel eens moe van.'

Niet voor gevoelige kijkers.