Anderlecht - Standard blijft op zondag 3 april, Luikenaars in beroep
Foto: belga
De Kalendercommissie van KBVB heeft woensdag beslist om niet in te gaan op de vraag van Standard Luik om de speelkalender van play-off I te wijzigen. Daarna hebben de Luikenaars beslist om het Uitvoerend Comité van de KBVB aan te spreken.

De Rouches willen dat de eerste match van play-off I tussen Anderlecht en Standard op zaterdag 2 april in plaats van op zondag 3 april wordt gespeeld.

Standard treft op woensdag 6 april in de terugwedstrijd van de halve finales van de Beker van België AA Gent en vindt het niet kunnen dat de Buffalo’s een dag langer kunnen recupereren na hun eerste speeldag in play-off I. De Gentenaars openen de play-offs immers op zaterdag 2 april met een thuiswedstrijd tegen Club Brugge.

Standard-directeur Pierre François haalde als voorbeeld aan dat de regelingen voor de matchen tegen AA Gent in het nadeel van Standard zijn geroosterd. Standard heeft hier volgens hem elke keer minder voorbereidingstijd dan de troepen van Francky Dury, maar de Kalendercommissie had daar geen oren naar.