UCI wil nu toch praten over oortjesverbod
Foto: Photonews
De Internationale Wielerunie UCI verklaarde zich woensdag dan toch bereid om samen te zitten met Gianni Bugno, voorzitter van de rennersvakbond CPA, om het verbod op de oortjes te bespreken. Bugno had zaterdag gezegd dat hij dat verbod wil aanvechten.

UCI-voorzitter Pat McQuaid weigerde eerder de dialoog aan te gaan, maar wil het verbod op communicatiemiddelen nu toch bespreken met Bugno. Die zou dan bereid zijn om het protest van de renners op te schorten.

De renners waren van plan om komend weekend toch met oortjes te rijden in de E3 prijs in Harelbeke, de Internationale Wielerweek Coppi en Bartali in Italië en op het Internationaal criterium in Frankrijk. De Wielerunie wil nu zo snel mogelijk rond de tafel zitten.

De regel om de oortjes te verbieden is van toepassing op alle wedstrijden, behalve die van de World Tour, waar het verbod pas vanaf 2012 van kracht gaat.

De vereniging van profploegen (AIGCP) is ook tegen de maatregel en dreigt met een boycot in de Ronde Van Peking, die in oktober voor de eerste keer