Stephen Keshi traint Togo voor één match
Foto: Photonews
De Nigeriaan Stephen Keshi, in de jaren ’80 en ’90 speler bij onder meer Anderlecht, Lokeren en RWDM, zal de nationale elf van Togo leiden in de interland van komende zaterdag tegen Malawi, een kwalificatiewedstrijd voor de Afrikaanse Landenbeker.

Togo moest op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van de Fransman Thierry Froger, die eerder deze maand opstapte wegens persoonlijke problemen.

Keshi zal enkel de match van zaterdag tegen Malawi voor zijn rekening nemen. Dinsdag leidde hij de training van Adebayor en co. De volgende wedstrijd van Togo is op 2 september tegen Botswana.

Derde keer

De 49-jarige Keshi is geen vreemde in Afrika. Hij trainde Togo al tweemaal in 2004 en 2007 en sloeg er zelfs in om Togo naar het WK in 2006 te brengen. Door slechte prestaties in de Afrika Cup van 2008 was hij tijdens het WK in Duitsland wel geen bondscoach meer. Keshi was ook even actief als Malinees bondscoach.

Togo kwam vorig jaar in het nieuws toen de spelersbus beschoten werd in aanloop naar de Afrika Cup 2010, waarbij drie doden vielen.