Het Britse model Chesca Miles heeft een ongewone hobby: in haar vrije tijd doet ze graag extreme kunstjes op de motor.

Dat modellen in hun vrije tijd meer kunnen dan op een blaadje sla kauwen, bewees het 20-jarige model door afgelopen zondag deel te nemen aan de Santa Pod Raceway in Northhamptonshire, een wedstrijd voor freestyle motorrijders. Daarmee is ze de eerste Britse vrouw die zichzelf professioneel stuntrijder mag noemen.

Chesca leerde motorrijden toen ze veertien was en is nu de trotse bezitster van een 600cc Honda. Het moeilijkst vond ze vechten tegen de vooroordelen van mannelijke collega's: 'De mannen keuren het af dat ik een vrouw ben die even goed of beter met de motor rijdt dan zij', zo vertelde ze aan de Evening Standard. 'Ik hou ervan op de catwalk en voor de camera te staan, maar niet zo veel als van op een motor zitten', laat Cesca ook nog weten.

Op de vraag of ze geen schrik heeft voor fysieke letsels die haar modellencarrière kunnen schaden, reageert ze nuchter: de enige blessure die ze ooit heeft gehad was een gebroken teen. 'Ik voel me veiliger op twee wielen dan in een auto, een stuntvrouw zijn betekent dat je veel veiliger rijdt op de weg'. In de toekomst hoopt Chesca aan de slag te kunnen als stuntrijder in films.