De mannen van Elizabeth Taylor
Met Conrad Hilton (1950 – 1951) Foto: AP
'Ik heb nooit een plan gehad om veel juwelen of mannen te verzamelen', zei Elizabeth Taylor ooit in een interview. Maar toch trouwde ze acht keer.

In 1950, ze was toen 18 jaar, trouwde Elizabeth Taylor met Conrad Hilton uit de bekende hoteldynastie. Een huwelijksreis die drie maanden duurde kon het eeuwigdurende geluk echter niet afdwingen: na amper negen maanden kwam er een scheiding.

In 1952 trouwde ze met Michael Wilding, een acteur. Samen kregen ze twee kinderen. Na 5 jaar strandde ook dit huwelijk.

Lang duurde het verdriet om de stukgelopen relatie echter niet. Amper 5 dagen na de scheiding trouwde ze met producer Michael Todd en samen kregen ze een dochter. Het noodlot sloeg echter ongenadig toe: in 1958 kwam Todd om het leven in een vliegtuigongeluk. 'Ik dacht dat ik nooit nog iemand zou liefhebben', zei ze daarover in een interview.

Maar ook deze klap kwam ze te boven. Zanger Eddie Fisher - een vriend van Todd - was de volgende die ze in 1959 meetroonde naar het altaar.

Vijf jaar later liep ze echter Richard Burton tegen het lijf op de set van Cleopatra. De twee begonnen een stormachtige relatie en de breuk met Fisher was een feit. Het huwelijk in 1964 met Burton slingerde heen en weer tussen sprookjesachtige romantiek en stormachtige ruzies. De twee scheidden uit de echt in 1974, maar ze konden elkaar ook niet missen en trouwden in 1975 opnieuw. In 1976 liep ook dat huwelijk op de klippen.

Nadien probeerde Taylor het nog met politicus John Warner (van 1976 tot 1982) en met bouwvakker Larry Fortensky (van 1991 tot 1996). Ook dat laatste huwelijk hield - ondanks een plechtigheid op Neverland, de ranch van Michael Jackson, niet stand.