Leekens: 'Angst is een slechte eigenschap'
Foto: pn
Vrijdag nemen de Rode Duivels het in hun vijfde EK-kwalificatiewedstrijd in groep A in het Ernst Happelstadion in Wenen op tegen Oostenrijk. Bondscoach Georges Leekens wil er in ieder geval voor gaan en zal zijn ploeg met aanvallende intenties de grasmat opsturen. Dat meldde hij woensdagmiddag tijdens een persconferentie in het spelershotel van de Rode Duivels.

Na de knotsgekke heenwedstrijd in oktober in Brussel (4-4) en de 4 op 12 in de groepsfase doen de Belgen er best aan om in Oostenrijk drie punten te sprokkelen.
 

'De middenveldbezetting wordt heel belangrijk bij ons om zo controle te krijgen op de tegenstander. In de vriendschappelijke interland tegen Rusland was dat uitstekend gelukt (België speelde toen met Simons-Defour-Fellaini in de centrale as, red) en dat gaan we vrijdag opnieuw proberen te doen. Onze intentie is om het eerste doelpunt te scoren', ging de bondscoach van start.

Welke pionnen er op het schaakbord geplaatst worden, wou Leekens nog niet melden. 'Er is enorm veel concurrentie in onze ploeg. Momenteel ligt alles nog open, pas na de komende trainingen zullen er knopen worden doorgehakt.'

'Oostenrijk is zonder twijfel enorm gemotiveerd en speelt bovendien thuis. Woensdagavond volgt er nog een briefing over de tegenstander en een aangepaste tactische training. Mijn spelers moeten beseffen dat techniek en talent alleen niet voldoende is tegen een fysiek sterke tegenstander. Daarnaast hebben ze een aantal technische spelers die het verschil kunnen maken. Maar we hebben zeker geen schrik van hen, angst is immers een slechte eigenschap.'