'Mag ik u kussen?' verkocht aan Nederland
De aflevering van maandag met Kim Geybels Foto: vrt
De succesvolle comedyshow 'Mag ik u kussen?' is vanaf half november ook op de Nederlandse televisie te zien. Productiehuis deMENSEN heeft het format van 'Mag ik u kussen?' verkocht aan het Nederlandse productiebedrijf Skyhigh TV.

Skyhigh TV en deMENSEN maakten vorige maand in opdracht van de AVRO een pilootaflevering van 'Mag ik u kussen?'. In die aflevering streden comedians Martijn Koning, Jandino Asporaat en Philippe Geubels om een kus van Victoria Koblenko.

Opdrachtgever AVRO was zeer enthousiast en bestelde bij Skyhigh TV een reeks van negen afleveringen. Het programma wordt vanaf half november wekelijks uitgezonden op Nederland 3. Art Rooijakkers wordt de presentator .

Presentator Bart Peeters is uiteraard in de wolken met dit nieuws: 'Het format is sluimerend geniaal. We weten al twee seizoenen hoe sterk het is in zijn eenvoud, maar in dit derde seizoen heeft het zelfs ons, de makers van het programma, nog een paar keer enorm verrast. Het programma is nu helemaal doorgebroken bij het grote publiek, met een gemiddelde van 400.000 kijkers per week, wat voor Canvas behoorlijk fenomenaal is.'

'Mag ik u kussen?' is na De Kijker Van Het Jaar het tweede eigen format van deMENSEN dat op de Nederlandse openbare omroep uitgezonden zal worden.

Laatste en sterkste seizoen op Canvas

De Vlaamse versie van het programma zit er volgende week na drie seizoenen definitief een punt achter. Volgende maandag, 28 maart, wordt de laatste aflevering uitgezonden. Op maandag 4 april volgt nog een compilatieaflevering.

'Mag ik u kussen?' scoorde in dit derde seizoen trouwens beter dan ooit voorheen: elke week keken gemiddeld meer dan 400.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 15,75 procent. De aflevering met Kim Geybels van vorige maandag was met 491.728 kijkers de best bekeken ooit.