Nivea zet Belgische make-up activiteiten stop
Foto: shutterstock
Nivea trekt zich, 'na een grondige analyse', terug uit de Belgische make up-markt. Het directiecomité heeft een reorganisatieplan goedgekeurd voor de graduele stopzetting van Nivea Make-Up in België, dat geen impact zal hebben op de werkgelegenheid bij de onderneming.

Dat heeft het Duitse cosmeticabedrijf Beiersdorf, dat het merk Nivea in portefeuille heeft, woensdag bekendgemaakt.

'De terugtrekking van Nivea uit de Belgische make-up markt zal geleidelijk aan gebeuren om de noodzakelijke reorganisatie en implementatie bij de klanten in de beste omstandigheden te laten gebeuren', luidt het in een persbericht. In december 2010 kondigde Beiersdorf ook al aan zich terug te trekken uit de Duitse make-up markt.

Beiersdorf België benadrukt dat voor elke werknemer van Nivea Make-Up voor omschakeling binnen de onderneming gezorgd wordt. Het bedrijf zal voorlopig de distributie van make-up producten in de Belgische supermarkten en drogisterijen voortzetten.

Beiersdorf stelt in België 90 mensen tewerk en commercialiseert de producten van Nivea, Labello, Hansaplast en Atrix in de grootdistributie; en de producten van de Dermatologische Laboratoria Eucerin in de apotheken.

Wereldwijd telt Beiersdorf 19.000 werknemers en realiseerde het in 2010 een omzet van 6,2 miljard euro.