De Boeck weigert ultiem voorstel Charleroi
Foto: pdw
Glen De Boeck wordt niet de nieuwe trainer van Charleroi. De ex-coach van G. Beerschot en Cercle Brugge had zondag nog een principe-akkoord gesloten met de Henegouwse club, maar de deal is uiteindelijk dinsdag nog afgesprongen.

De Boeck wees het ultieme tegenvoorstel van Charleroi-manager Abbas Bayat af. 'Ik neem daar akte van en zie verder af van een klassieke oplossing à la Anthuenis of Peruzovic', aldus Abbas Bayat in Le Soir. Ik richt me nu op een trainersduo bestaande uit een T1 die een oudgediende van het huis is en een assistent. Die assistent zal niet Tibor Balog ziin (de assistent-coach die het overnam na het ontslag van hoofdcoach Csaba), maar iemand anders die nog een akkoord moet vinden met zijn huidige baas. De beslissing zal vandaag nog genomen worden vooraleer we op stage naar Spanje vertrekken', besloot de voorzitter.

Ook Philippe Albert weigert

Als grootste kanshebbers voor het ambt van hoofdcoach worden ex-spelers Frank Defays en Dante Brogno genoemd. Voormalig Rode Duivel Philippe Albert werd volgens La Nouvelle Gazette gepolst als assistent. 'Tien dagen geleden heeft een tussenspersoon met inderdaad een voorstel gedaan dat van Abbas Bayat kwam', vertelt Albert. 'Hoewel ik nog altijd erg veel van Sporting Charleroi hou, heb ik toch geweigerd. Ik wil mijn vaste job niet op het spel zetten voor een tijdelijke uitdaging van drie maanden. Ik hoop wel dat de club een goed alternatief vindt zodat Charleroi zich alsnog kan redden', vertelde de ex-speler aan La Nouvelle Gazette.