Voormalige priester verdacht van doodsbedreigingen koningin Fabiola
In 2000 probeerde Juan Maria Fernandez Krohn koning Albert II te lijf te gaan tijdens een ontmoeting met de Spaanse koning Juan Carlos in Brussel. Foto: pn
Juan Maria Fernandez Krohn, een voormalige Spaanse priester die al gekend is voor zijn aanvallen op paus Johannes-Paulus II en koning Albert II, wordt ervan verdacht ook doodsbedreigingen te hebben geuit aan het adres van koningin Fabiola. Dat meldt de krant La Dernière Heure op haar website, het Brussels parket 'bevestigt noch ontkent' het verhoor.

De federale gerechtelijke politie trok woensdagochtend naar de woning van de verdachte in Elsene. De huiszoeking leverde echter niets op. De verdachte wordt volgens de website van La Dernière Heure nog ondervraagd, maar zou voorlopig alle beschuldigingen ontkennen.

Het Brussels parket 'bevestigt noch ontkent' ondertussen dat ze de voormalige priester verhoren.

In mei 2010 werden verschillende brieven met doodsbedreigingen aan het adres van koningin Fabiola verstuurd. Daarin werd gedreigd dat ze tijdens het defilé op de nationale feestdag vermoord zou worden. Koningin Fabiola kwam de dag zonder kleerscheuren door. De schot John B. en zijn vrouw uit Koksijde werden eerst verdacht en opgepakt, maar uiteindelijk weer vrijgelaten.

Nu zou de federale gerechtelijke politie Juan Maria Fernandez Krohn er dus van verdenken de schrijver te zijn van de brieven. De voormalige priester probeerde in 1982 paus Johannes Paulus II in Fatima (Portugal) te vermoorden en wilde in 2000 koning Albert II te lijf gaan tijdens een ontmoeting met de Spaanse koning Juan Carlos in Brussel.

De man werd in 2002 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden voor de aanval op een gebouw van de Baskische afscheidingsbeweging ETA.