Een 26-jarige Gentse cafébaas werd door de strafrechter veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, waarvan twee jaar met uitstel, omdat hij twee jaar geleden in een café het oog van een 24-jarige man uitschoot. De rechter legde een jaar meer op dan wat het openbaar ministerie vorderde voor de poging doodslag.

Selcuk S. moet zijn slachtoffer een voorlopige schadevergoeding van 15.000 euro betalen. De rechtbank stelde ook een arts aan die de definitieve schade moet bepalen. De rechtbank veroordeelde S. ook tot het betalen van 7.798 euro gerechtskosten.

De schietpartij gebeurde op 8 april 2009 's namiddags in het toilet van een café in de Wondelgemstraat aan het Gentse Rabot. De schutter was de cafébaas.

Volgens het openbaar ministerie moest het slachtoffer hem nog 7.600 euro betalen in een cocaïnezaak, maar hij had geen geld op zak. Het slachtoffer, een 24-jarige man van Noord-Afrikaanse origine, kreeg een kogel in de rechterslaap en verloor een oog.

De schutter verzette zich voor de rechter tegen de betichting poging doodslag, volgens hem ging het om een ongeval bij de verkoop van een wapen. De rechter volgde die redenering echter niet; hij veroordeelde de schutter ook nog eens voor verboden wapendracht. De man zit sinds de feiten in de cel.