Jongste CEO ter wereld is 14 jaar oud
rr
De veertienjarige Sindhuja Rajaraman uit het Indiase Chennai is de 'jongste ceo ter wereld'. Ze leidt Seppan.com, een bedrijf dat zich bezighoudt met het maken van animatiebeelden op de computer.

De erkenning als jongste ceo ter wereld kreeg ze van de National Association of Software and Service Companies (NASSCOM) in India. Sindhuja Rajaraman heeft een jaar sabbatical van school genomen om haar taak optimaal te kunnen uitvoeren.

Het meisje heeft als computerprogrammeur een blitzcarrière achter de rug. Vorig jaar kon ze al de titel van 'snelste 2D-animator' op zak steken. Door grafische software-ontwerper Corel is ze gecertificeerd als de jongste maker van digitale cartoons.

Ze is al vijf jaar bezig als maker van animatiefilmpjes, vertelt ze op de website Panasiabiz.com. 'Ik wilde voor de afwisseling iets naast mijn studie doen'. Momenteel werkt ze aan een reclamespotje van 40 seconden voor de juweliersketen JoyAlukkas in Chennai.

'Ik vind het leuk om te doen en beschouw het niet als een druk op mijn schouders', zegt ze. 'Het voelt ook niet vreemd om te werken in een team waar iedereen ouder dan 18 is. Ik kreeg de kans en zie het als een uitdaging. Ik zie wel waar we uitkomen'.