Ondanks de van kracht zijnde noodtoestand in Jemen houden de protesten tegen het regime van Ali Abdallah Saleh zaterdag aan.

Tienduizenden mensen verzamelden in de centrum van de hoofdstad Sanaa, waar als burgers vermomde scherpschutters vrijdag vanop daken op de demonstranten schoten. Het dodental bij die incidenten is opgelopen tot 52. Er vielen ook 126 gewonden.

President Saleh vaardigde na het bloedbad de noodtoestand uit en verbood het dragen van wapens in het openbaar, wat in Jemen wijdverspreid is.

Hij stelde dat er geen veiligheidsdiensten op de demonstranten hadden geschoten. Voor waarnemers is het echter uitgesloten dat de scherpschutters in burger niet op de een of andere wijze nauwe banden hadden met het veiligheidsapparaat van de president.

In Aden, in het zuiden van Jemen, raakten zeven manifestanten intussen gewond. Vier liepen verwondingen op nadat agenten geprobeerd hadden een barricade van de manifestanten uit de weg te ruimen. Drie raakten gewond nadat de manifestanten daarop een politiekantoor bestormden en agenten het vuur openden.

Het protest tegen president Saleh is al meer dan vijf weken aan de gang. Saleh is al 32 jaar aan de macht in het verpauperde Jemen.