De 34-jarige man uit Waarschoot die verdacht wordt van een moordpoging op zijn partner in Waarschoot afgelopen weekend, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de Gentse raadkamer vrijdag. Zijn vrouw stak hem ook, maar het parket gaat voorlopig uit van wettige zelfverdediging.

In de nacht van zaterdag op zondag ontaardde een discussie over een pas ontdekte buitenechtelijke relatie in een steekpartij in een kangoeroewoning langs de N9 in Waarschoot. Zaterdag ontdekte een 34-jarige man mailverkeer, dat niets aan de verbeelding overliet, tussen zijn echtgenote en haar minnaar. ‘Daarop volgden de hele dag ruzies, met de bizarre steekpartij als gevolg.’ De vader van de aangehouden man slaagde er uiteindelijk in om de twee uit elkaar te halen en de hulpdiensten te verwittigen.

Kinderen getuigen

‘Mijn cliënt betwist dat hij eerst stak, volgens hem stond zijn vrouw plots met twee messen voor hem’, aldus zijn advocaat Geert Mortier. ‘Zij verklaart net het omgekeerde. Het onderzoek moet nu uitmaken wat er precies gebeurde, want getuigen waren er niet.’ Enkel de kinderen van het koppel waren heel even getuigen van de steekpartij. Maar de vader van de man, die een kangoeroewoning deelt met het gezin, kon hen daar snel weghalen.

De man betwist dat hij haar wilde doden. ‘Hij zegt dat hij ook handelde in staat van wettige zelfverdediging. Overigens is hij veel zwaarder gewond dan zijn echtgenote, die na nog geen dag het ziekenhuis kon verlaten.’ Vrijdag kon de dertiger het ziekenhuis verlaten en werd hij overgebracht naar de ziekenboeg van de Brugse gevangenis. De man herstelt van een buikwonde en een geperforeerde long.