Eddy Wally heeft zaterdagavond een hersenbloeding gekregen in een restaurant in Brussel. De Vlaamse zanger ligt in het ziekenhuis en is licht verlamd. Hij is wel bij bewustzijn en volgens zijn echtgenote is hij al heel alert.

Wally viel flauw, vertelt zijn vrouw Mariëtte, en werd overgebracht naar een ziekenhuis in Brussel. Maandag werd hij overgebracht naar het AZ Sint-Lucas in Gent, waar hij op de afdeling intensieve zorgen blijft. Daar konden zijn vrouw en zijn dochter Marina hem al bezoeken. ‘Ik heb hem al zijn scheergerief en zijn bril gebracht’, aldus Mariëtte.

Volgens zijn echtgenote is hij bij bewustzijn, maar hij vertoont wel verlammingsverschijnselen. 'Hij is er echter al fors op vooruit gegaan in vergelijking met zondag', vertelt ze. 'Hij had toen een buisje in zijn neus en mond, maar die zijn intussen weg. Hij kan zijn vingers en handen ook alweer bewegen. Hij herkent ons goed, en reageert en praat.'

Ook dochter Marina bevestigt dat het al beter gaat met haar vader dan zondag. 'Marina, ik ben blij dat jij gelukkig bent met Gabriël, en ik ga vechten voor de familie', zei Wally tegen haar.

Eddy Wally ondergaat morgen (woensdag) nog een grondig onderzoek. De zanger zal nog twee weken in het ziekenhuis moeten blijven.

Gentse Feesten

Eddy Wally die jarenlang prat ging op zijn ijzersterke gezondheid, begon te sukkelen in 2003. Toen werd bij de zanger darmkanker vastgesteld. Hij werd daarvoor met spoed geopereerd. Die ingreep slaagde, maar daarna moest Wally nog door een zware chemokuur.

Tijdens die kuur trok hij enkele dagen op vakantie naar Tenerife en daar liep het bijna fout. Hij kreeg een voedselvergiftiging en moest worden gerepatrieerd. Maar ook dat kwam hij goed te boven en enkele maanden later stond hij alweer op de planken.

Het afgelopen jaar werd het weer wat minder. Tijdens de Gentse Feesten van vorig jaar moest Eddy Wally op het Sint-Baafsplein een optreden stopzetten toen hij onwel werd. De zanger kreeg backstage meteen een infuus maar moest toch nog naar het ziekenhuis. Daar werden uitdrogingsverschijnselen en een zeer lage bloeddruk vastgesteld.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig