Ontslagnemend minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH) heeft het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) om een grondig juridisch onderzoek gevraagd van de zaak rond een uitzendkracht bij winkelketen Hema die niet langer met hoofddoek mocht komen werken.

Eerder op de dag gaf CGKR-topman Jozef De Witte al aan dat het centrum voorlopig geen stappen zou ondernemen, omdat het aan het slachtoffer zelf is eventueel contact op te nemen.

Minister Milquet vraagt het centrum om een "grondig juridisch onderzoek" van de zaak. Ze herinnert eraan dat de gevestigde rechtspraak al verschillende keren heeft bevestigd "dat een vraag om te discrimineren van klanten van een onderneming of van derden geenszins een discriminatie kan rechtvaardigen".

Eerder op de dag gaf het CGKR te kennen dat het om een individueel slachtoffer gaat, die zelf moet beslissen of ze contact opneemt met het centrum. Wel erkende directeur De Witte dat er redenen zijn om aan te nemen dat het om discriminatie gaat.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig