Iets minder bezoekers voor Batibouw
Foto: BELGA
De bouw- en renovatiebeurs Batibouw heeft dit jaar 319.000 bezoekers gelokt, van wie 76.000 professionelen. De opkomst ligt daarmee iets lager dan vorig jaar, toen 337.000 mensen naar Brussels Expo afzakten. Dat heeft algemeen directeur Geert Maes van FISA, de organisator van de beurs, zondag op de slotdag van Batibouw bekendgemaakt.

Maes zegt ondanks de lagere opkomst erg tevreden te zijn over de editie van dit jaar. 'De editie van vorig jaar was immers een topjaar, we hadden niet verwacht dat te kunnen te evenaren', luidt het. "Het streefdoel lag op 300.000 bezoekers en zowel wij als de bijna duizend exposanten zijn erg tevreden dat we dat getal gehaald hebben.'

De organisator benadrukt ook dat er hinder was van de vakbondsacties vrijdag. 'We merken dat er die dag duidelijk minder volk kwam opdagen', aldus Maes.

De elf dagen durende beurs kende dit jaar 'energieneutraal bouwen', 'energie-efficiënt renoveren' en 'verlichting en domotica' als centrale thema's. Voor dat eerste thema waren maar liefst drie paleizen gereserveerd.