Standard redt punt in dolle slotfase
Joseph Akpala en Ivan Perisic brachten Brugge 0-2 voor. Foto: belga
Club Brugge en Standard hebben in Luik 2-2 gelijkgespeeld. Club kwam eerst 0-2 voor, maar in de toegevoegde tijd kwam Standard alsnog langszij. Door de puntendeling is geen van beide ploegen al zeker van deelname aan Play-Off 1.

In een aangename eerste helft gaven Standard en Club Brugge elkaar geen duimbreed toe. De meeste en beste kansen waren voor de thuisploeg, maar ook Club Brugge speelde allesbehalve een slechte wedstrijd. Op slag van rust werd een doelpunt van Mémé Tchité afgekeurd voor buitenspel, een beslissing die fel gecontesteerd werd door de thuisploeg, maar aan de overzijde had Nabil Dirar misschien wel een strafschop moeten krijgen. Het enige dat Standard zich kon verwijten is dat het nog geen doelpuntje had kunnen puren uit een aantal goede kansen, de ruststand was 0-0. 

In de eerste minuut na de pauze kreeg Tchité de beste kans van de wedstrijd, maar hij kopte vrijstaand de perfecte voorzet van Oparé naast. Standard was nu echt de betere van Brugge, maar kon dat overwicht niet in doelpunten omzetten. De bezoekers konden rekenen op een uitstekende doelman Coosemans om de nul te houden.

Zoals zo vaak in het voetbal, kreeg ook Standard onvermijdelijk het deksel op de neus. Na een snelle inworp van Van der Heyden leverde Perisic een fenomenale inspanning op de linkerflank. Hij liep alles en iedereen voorbij en schoof de bal onder Blazic in doel. Standard was duidelijk aangeslagen en Brugge profiteerde daarvan, al had het zelf ook wel veel verdienste aan de prachtige tweede goal. Na een actie via Odjidja en Dirar kon Akpala van dichtbij binnenkoppen.

De match leek gespeeld, want Standard leek niet meteen met een offensief te kunnen komen. Maar vijf minuten voor tijd lukte Tchité dan toch een doelpunt. En in de toegevoegde tijd kon Carcela zelfs de gelijkmaker binnenwerken. Een rechtvaardige uitslag, maar beide ploegen zullen balen. Club omdat het nu nog altijd niet 100 procent zeker is van Play-Off 1, Standard omdat ze de kans lieten liggen om de top 6 binnen te komen. De Rouches moeten nog steeds hopen op een misstap van KV Mechelen om Play-Off 1 te kunnen bereiken.