Leider Ogier van de baan, Loeb profiteert
Foto: belga
De Franse wereldkampioen Sébastien Loeb (Citroën DS3) heeft zondag in Leon de rally van Mexico gewonnen, de tweede manche van het WK rally. De Finnen Mikko Hirvonen en Jari-Matti Latvala, allebei in een Ford Fiesta RS, bezetten plaatsen twee en drie. Loeb schrijft al voor de vijfde keer de rally van Mexico op zijn naam.

Voor Loeb is het de eerste zege van 2011, na een teleurstellende zesde plaats in Zweden, en meteen ook de eerste winst in de nieuwe DS3-wagen. In Mexico won hij in 2006 in een Citroën Xsara van het Belgische Kronos-team. In 2007, 2008 en 2010 was hij er telkens de beste in een C4.

Loeb zette zijn overwinning kracht bij met winst in de drie chronoproeven van zondag. Hij won met meer dan anderhalve minuut voorsprong op Hirvonen, die vorige maand de rally van Zweden won, en meer dan twee minuten op Latvala.

De zevenvoudig wereldkampioen kreeg de zege wel in de schoot geworpen door het uitvallen van zijn jonge land- en ploeggenoot Sébastien Ogier (Citroën Racing DS3) zondagmorgen. Ogier raakte in de 20ste chronorit een muur en verloor een wiel. Hij stond op dat moment aan de leiding met een tiental seconden voorsprong op Loeb.