Rochus verliest overbodige partij
Foto: belga
Olivier Rochus (ATP 115) heeft zondag niet kunnen stunten in zijn partij tegen de Spanjaard Rafael Nadal, de autoritaire nummer één van het mannentennis. Rochus ging in een uitverkochte en sfeervolle Spiroudôme in Charleroi onderuit met 4-6 en 2-6.

De partij duurde 1u15. De Spanjaarden, die na het dubbelspel van zaterdag al zeker waren van kwalificatie voor de kwartfinales, staan in het duel met België zo op een 0-4 voorsprong.

De 30-jarige Waal, die voor het enkelspel van vrijdag door kapitein Réginald Willems nog op de bank gelaten werd, verweerde zich kranig tegen de 'Matador van Mallorca', maar moest de eerste set na 40 minuten toch aan klasbak Nadal laten (4-6). In de tweede set schakelde de Spanjaard een versnelling hoger en gunde hij een verdienstelijke Rochus nog maar twee spelletjes.

Vrijdag al won Fernando Verdasco (ATP 9) van Xavier Malisse (ATP 51) en bleek Nadal te sterk voor Ruben Bemelmans (ATP 144). Zaterdag haalden Verdasco en Feliciano Lopez (ATP 40) het beslissende derde punt binnen na een zege in het dubbelspel tegen Rochus en Steve Darcis (ATP 129).

België speelt in september een barrageduel om in de Wereldgroep te blijven.