Bayern wil Van Gaal niet meer
Louis Van Gaal Foto: afp
De Duitse voetbalclub Bayern München wil af van haar trainer Louis Van Gaal. Het bestuur heeft geen vertrouwen meer in de Nederlandse coach en wil hem deze week nog ontslaan, onthulde een extra uitzending van het Duitse sportprogramma Sportschau. Als opvolger dacht Bayern aan Martin Jol, die eerder dit jaar opstapte als coach van Ajax Amsterdam.

Bayern München presteert dit seizoen onder de verwachtingen. Vorig jaar won de Beierse club zowel titel als beker, en speelde ze de finale van de Champions League. Dit seizoen werd Bayern in de halve finale van de beker uitgeschakeld, en in de competitie telt de ploeg 19 punten achterstand op leider Borussia Dortmund.

Het bestuur is de matige resultaten beu en heeft geen vertrouwen meer in Van Gaal, die nochtans als succescoach bestempeld wordt. Als mogelijke opvolger voor Van Gaal zou de Nederlander Martin Jol in pole position liggen. Jol stapte eerder dit seizoen op als coach van Ajax en kent de Duitse competitie door en door. Hij was zelf ooit speler bij Bayern en coachte Hamburg SV al.