Voormalig LDD-ondervoorzitter Stef Goris voortaan onafhandelijke in Tiense gemeenteraad
Foto: if
Stef Goris en de drie andere Tiense LDD-gemeenteraadsleden zetelen voortaan als onafhankelijke in die raad. Het viertal verlengde ook de lidkaart niet meer van LDD, opgericht als Lijst Dedecker, en thans 'Libertair, Direct en Democratisch'.

Goris zetelde van 1995 tot 2007 in het parlement voor Open VLD. Na zijn overstap in 2007 naar LDD jaar was hij een tijd nationaal ondervoorzitter. In 2009 trok hij de Leuvense kamerlijst voor LDD.

'We willen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 in Tienen opkomen met een stadslijst, samen met anderen die niet partijgebonden zijn. Uit gesprekken die we al hadden, blijkt dat op lokaal vlak mensen zich vlugger in een beweging engageren als die niet partijgebonden is.'

'Door ons onafhankelijk op te stellen, nemen we dus een belangrijke drempel weg. Ik ben ook nationaal niet meer actief in LDD en bij nieuwe parlementsverkiezingen normaliter geen kandidaat, meer voor geen enkele partij. Met de actuele standpunten van de verschillende partijen zie ik daar ook geen enkele reden toe', aldus Goris.