MR: 'N-VA wordt nerveus'
Foto: BELGA
De verklaringen van Jan Jambon (N-VA) lijken te wijzen op een zekere nervositeit. Dat zegt Charles Michel, de voorzitter van de Mouvement Réformateur (MR). Jambon kondigde zaterdag aan dat zijn partij de onderhandelingen verlaat als er eind april geen akkoord is.

Na acht maanden onderhandelen is het volgens de MR tijd om eindelijk enkele broodnodige sociaal-economische maatregelen te nemen. 'Toch kunnen we de druk niet aanvaarden. Iemand die druk zet, moet zich wellicht nerveus voelen', zegt Michel in een reactie.

De MR-voorzitter meent overigens dat de regering van lopende zaken zich kan buigen over de begroting.

CDH

Ook Benoit Cerexhe (CDH) reageerde op de uitspraak van Jambon. Hij deed die af als 'een boodschap van N-VA, gericht aan zichzelf'. 'Als de N-VA echte bereidwilligheid had getoond, dan was de regering waar Jambon op wacht al een feit geweest', klinkt het nog.

De Brusselse minister stelt zich vragen bij de bereidheid van N-VA om tot een akkoord te komen. 'Iedere keer dat we in de buurt van een akkoord kwamen, heeft de N-VA de stekker eruit getrokken', stelt hij.

Over de begroting weet Cerexhe te melden dat 'de regering in lopende zaken de besprekingen daarover aan het eind van de krokusvakantie zal hernemen. Het is de bedoeling om wel degelijk een ontwerpbegroting aan het parlement voor te leggen binnen de termijnen die opgelegd zijn door Europa.'