Lena De Meerleer wordt diversiteitsverantwoordelijke bij de VRT. Dat meldt de openbare omroep donderdag in een persbericht. De algemeen directeur Productie gaat er, samen met diversiteitscoördinator Geertje De Ceuleneer, een visie en een plan van aanpak uitwerken voor het diversiteitsbeleid.

'De VRT is er voor alle Vlamingen en voor iedereen die in Vlaanderen woont. Iedereen moet zich kunnen herkennen in de programma's van de openbare omroep en de VRT moet ook binnen haar eigen organisatie de samenleving beter weerspiegelen', klinkt het. Met de aanstelling van De Meerleer krijgt het diversiteitsbeleid bij de openbare omroep voortaan een plaats op directieniveau.

Het Vlaamse regeerakkoord 2009-2014 bepaalt dat de VRT een omroep moet zijn die bijdraagt tot de diversiteit van de Vlaamse cultuur. 'We willen diversiteit nog beter realiseren op en achter de schermen. We moeten daarvoor niet wachten op de beheersovereenkomst, diversiteit is nu belangrijk. Ik roep dan ook alle medewerkers en leidinggevenden op om er samen werk van te maken', zegt De Meerleer.

Lena De Meerleer werkt sinds 1977 voor de openbare omroep. Ze was onder meer programmamanager en netcoördinator van Eén en directeur operationele afdelingen. Sinds 2010 is ze algemeen directeur productie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in