Saartje Vandendriessche samen met ex-gedetineerde
Foto: gbr
Eén-presentatrice Saartje Vandendriessche (35) heeft een nieuwe vriend: de 42-jarige arbeider en triatleet Filip Meert. Dat maken ze bekend in Dag Allemaal. 'Ik was eerst terughoudend omwille van mijn verleden', zegt Meert die vier jaar in de gevangenis zat voor btw-fraude.

In 2001 werd Meert tot vijf jaar cel veroordeeld voor btw-fraude in zijn gsm-bedrijf. Hoewel hij vier jaar in de gevangenis gezeten heeft, bleef Filip altijd zijn onschuld staande houden. 'Ik ben veroordeeld zonder bewijs', luidt het. 'Saartje en ik hebben onze relatie een tijdje verborgen gehouden omdat we ons de commentaren al konden inbeelden: Saartje is samen met crimineel!', zegt hij in Dag Allemaal. 'Je begrijpt dat we daar niet op zaten te wachten, maar we willen ons ook niet langer blijven verstoppen', aldus Meert die nu arbeider is in een bedrijf dat broodautomaten maakt.

Saartje leerde Filip kennen op een galabal van 'To Walk Again' (de vzw van Marc Herremans die zich inzet voor rolstoelpatiënten, red.). 'Vrienden stelden ons aan elkaar voor. We zijn aan de praat geraakt en ik vond haar supersympathiek. Tijdens het Sportgala van de VRT ontmoetten we elkaar opnieuw. Het klikte en ik was meteen verkocht. Saar was toen al weg bij haar vriend en ik was al tijdje vrijgezel. Het is een fantastische vrouw en ik heb niet getwijfeld', besluit Filip.

Een maand geleden maakte Saartje bekend dat zij en haar vriend Martin na negen jaar uit elkaar gegaan waren. Het koppel had samen één dochter: Mille.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig