Comité P ziet geen graten in reis Koekelberg naar Qatar
Foto: fvv
Het Comité P, dat de politiediensten controleert, heeft geen formele onregelmatigheden vastgesteld in de zaak rond de topman van de federale politie Fernand Koekelberg en zijn recente reis naar Qatar. Dat verklaarde ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom maandagavond in het Canvas-programma Terzake.

In een anonieme brief aan het Comité P, dat toezicht houdt op de politiediensten, werden de topman van de federale politie en zijn medewerkster Sylvie Ricour ervan beschuldigd misbruik te hebben gemaakt van politiegeld voor persoonlijke aankopen. Dat zou zijn gebeurd tijdens een reis naar Qatar, voor de kandidatuur van Koekelberg voor een functie bij Interpol.

Minister Turtelboom had daarop het Comité P gevraagd de zaak tegen het licht te houden. Uit dat onderzoek zijn dus geen formele onregelmatigheden aan het licht gekomen, stelde de minister.

Ze herhaalde wel dat ze Koekelberg heeft gevraagd een deontologische code voor dienstreizen uit te werken. Ze benadrukte daarbij dat die code groen licht zal moeten krijgen van de raad van bestuur.

De minister stelde nog dat "iedere keer dat je (de politie, nvdr) in de krant komt met niet-politionele zaken, je verloren hebt". De heisa rond de aankoop van de koffers had "niet mogen gebeuren", aldus nog Turtelboom, die opmerkte dat "deze reis te veel commotie heeft gemaakt".
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig