Een Duitse spermadonor dreigt een serieuze financiële kater over te houden aan zijn gulle daad. Twee lesbiennes die hij aan een kind hielp, eisen nu alimentatie van hem. Het ziet er naar uit dat de rechter de dames gelijk zal geven, zo meldt Der Spiegel.

Klaus Schröder, een 52-jarige onderwijzer, stond vijf jaar geleden sperma af aan een lesbisch koppel dat een zoekertje in de krant had gezet. De twee vrouwen hadden toen beloofd dat ze geen financiële hulp zouden vragen voor het kind, aldus Der Spiegel maandag.

Na de geboorte speelde Schröder, die geen eigen kinderen had, de rol van 'een soort van hulpvader' en ging hij de kleine David een keer per maand bezoeken. Hij betaalde ook de doopplechtigheid van het jongetje.

Nu vragen de twee vrouwen echter alimentatie voor hun zoontje, dat deze maand 4 jaar wordt. En de wetgeving staat aan hun kant. Het Duitse gezinsrecht bepaalt dat, ongeacht welke engagementen beide partijen hebben gemaakt, een vader moet instaan voor de behoeften van zijn nageslacht van zodra zijn vaderschap vaststaat. En in dit geval lijkt daar amper twijfel over te bestaan. De enige uitzondering is wanneer de partner van de moeder het kind wettelijk adopteert.