Kristof Vliegen moet geblesseerd opgeven in Challenger Cherbourg
Foto: epa
Kristof Vliegen (ATP 266) heeft zich afgelopen weekend niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van het Challengertoernooi van het Franse Cherbourg (hard/42.500 euro). De Limburger blesseerde zich in de tweede kwalificatieronde aan zijn buikspieren en moest de strijd staken.

Vliegen was als tweede geplaatst in de kwalificaties voor de hoofdtabel. In de eerste kwalificatieronde had hij nog met 6-4 en 6-3 gewonnen van de niet geklasseerde Fransman Gregoire Barrere, maar een ronde later moest hij bij een 3-6, 5-2 stand in zijn duel tegen de Fransman Jeremy Blandin (ATP 742) opgeven. Op zijn website verduidelijkte Vliegen dat hij een verrekking aan zijn buikspieren heeft opgelopen en dat hij vijftien dagen moet rusten.

Met Niels Desein (ATP 349), die de kwalificaties wel overleefde en in de eerste ronde de Spanjaard Roberto Bautista-Agut (ATP 175) treft, en Yannick Mertens (ATP 283), die het tegen de Zwitser Stephane Bohli (ATP 148) opneemt, komen twee Belgen in actie op de hoofdtabel van het toernooi.