KV Mechelen heeft een goede zaak gedaan in de strijd om play-off I. Het won met 0-1 bij Sint-Truiden, dat bang naar achter moet blijven kijken.

De wedstrijd van speeldag 20 werd in december door het slechte weer uitgesteld en nu pas afgewerkt. Het Sportcomité liet de wedstrijd op een 0-5 forfaitscore eindigen omdat het zeil waarmee de Truienaars hun veld voor de wedstrijd hadden afgedekt niet aan de vereiste afmetingen zou voldoen. Sint-Truiden ging echter niet akkoord met die uitspraak en kreeg in beroep gelijk. KV Mechelen ging nog in evocatie, maar die commissie beoordeelde de klacht als "ongefundeerd". Mechelen probeerde nog om het duel op een latere datum te spelen, maar daar hadden het Uitvoerend Comité van de Belgische Voetbalbond en de Kalendercommissie geen oren naar.

Zwak

Het geruzie vooraf had meer om het lijf dan de match zelf: beide ploegen speelden slordig en dreigden amper. De brilscore bij rust was dan ook logisch.

Opvallend beeld tijdens de rust was de opwarming van Christian Benteke. Het heette eerder dat de spits geblesseerd was, maar dat bleek blufploker van KV-trainer Marc Brys.

Het was diezelfde Benteke die de match besliste: hij werd alleen voor doel gezet en werkte koeltjes af.

In de stand doet KV een goede zaak. Het wordt vijfde, met 43 punten uit 26 duels. STVV, dat 23 punten uit 26 duels puurde, blijft dertiende en is nog niet verlost van degradatiezorgen.