Rally van Haspengouw opent Belgisch rallykampioenschap
Foto: fia.com
Dit weekend start met de Rally van Haspengouw het Belgisch rallykampioenschap. De Haspengouw is de eerst van in totaal acht wedstrijden. Het belooft een veelbelovend kampioenschap te worden waarin zowel enkele bekende als minder bekenden namen aan de start verschijnen met andere, kwaliteitsvolle wagens.

Zo krijgt de Rally van Haspengouw een dubbele primeur. Voor het eerst zijn er in ons land twee Citroën C4 WRC rallywagens te bewonderen, de wagen waarmee Sébastien Loeb de voorbije drie jaar de wereldtitel pakte. Zowel zesvoudig kampioen en titelverdediger Pieter Tsjoen als Alexandre Romain starten met een Citroën C4 WRC. Beide heren rijden het kampioenschap net als het girlpower team van Melissa Debackere en corijder Cindy Cokelaere. Beide amazones gaan met de Subaru Impreza WRC S12 op jacht naar de titel.

Outsiders voor de zege in Haspengouw zijn David Bonjean (Subaru Impreza WRC S11) en de Nederlander Bert de Jong (Mitsubishi Lancer Evo5). Grote afwezige is Haspengouw is Patrick Snijers. Hij werkt aan een programma en probeert vanaf de TAC rally in Tielt, dat is de tweede wedstrijd van het kampioenschap, in te pikken.

In totaal starten er 89 wagens in deze wedstrijd, 40 nationaal en 49 in het criterium. De eerste wagen start zaterdag om 08.00u om goed 12 uur later aan te komen. De deelnemers krijgen 12 klassementsritten voor de wielen geschoven, goed voor in totaal 147,09 km tegen de tijd.