Een Nederlandse rechter heeft een strafzaak tegen een prins carnaval verplaatst omdat de beklaagde naar een feest moest.

Het Brabants Dagblad pakte uit met het nieuws: koning Ronaldus van Vudel uit Veghel moet pas na carnaval voor de rechter verschijnen op beschuldiging van mishandeling.

De zitting was gepland voor vrijdag 4 maart, uitgerekend de dag waarop in de thuisgemeente van koning Ronaldus een groots carnavalsfeest organiseert. Als koning speelt Ronaldus van Vudel natuurlijk een belangrijke rol bji die viering; zo moest hij onder meer 750 senioren verwelkomen aldus De Telegraaf.

De rechtbank had daar blijkbaar begrip voor en een woordvoerster bevestigde aan De Telegraaf dat - gezien de rol van de verdachte bij het feest en het belang dat er gehecht wordt aan het feit dat hij zijn rechtszaak kan bijwonen - er beslist werd de zaak te verplaatsen.

Koning Ronaldus van Vudel moet terechtstaan wegens mishandeling: hij wordt ervan beschuldigd tijdens het carnavalsfeest van vorig jaar een vrouw geduwd te hebben. De vrouw zou daardoor gevallen zijn.