Wayne Rooney slachtoffer van afpersing met foto's zoontje
Wayne Rooney met zoontje Kai en vrouwlief Coleen Foto: Photonews
Wayne Rooney en zijn vrouw Coleen zijn het slachtoffer geworden van afpersing. Twee mannen en een vrouw dreigden meer dan 100 foto's van Rooney's zoontje Kai in de openbaarheid brengen. De dieven eisten een slordige 30.000 pond van het koppel. De politie kon de schuldigen vatten en arresteren.

De spits van Manchester United en Engeland was vorig jaar in mei zijn camera kwijtgeraakt, toen hij met vrouwlief Coleen naar the Black Eyed Peas ging kijken in Manchester.

Het koppel raakte in paniek toen ze hun verlies merkten, aangezien er tal van privé-foto's opstonden van hun zoontje Kai. Een intensieve zoektocht leverde echter niets op. Tot de foto's weer opdoken toen het trio afpersers ze aanbood aan enkele kranten, die echter weigerden ze te publiceren.

'Wayne en Coleen waren radeloos', zegt een vertrouwensman van de familie. 'Ze hadden massa's foto's van Kai opgeslagen op de camera, maar deze waren van hem toen hij nog een baby was en dus onvervangbaar. Ze verdienen alle lof dat ze aan de poging tot afpersing hebben kunnen weerstaan.'

De afpersers werden opgepakt, maar zijn intussen vrij op borgtocht in afwachting van het onderzoek.