Morten Olsen: 'De Rode Duivels gaan een schitterende toekomst tegemoet'
Morten Olsen Foto: Photonews
Voetballegende Morten Olsen, ex-speler van onder andere Anderlecht en nu al meer dan tien jaar lang bondscoach van Denemarken, laat woensdag in Sport/Voetbalmagazine zijn licht schijnen over de Rode Duivels. 'Ik voorspel deze generatie Rode Duivels een gouden toekomst', klinkt het veelbelovend.

De Deense bondscoach vergelijkt zijn nationale elf, die afgelopen zomer nog actief was op het WK in Zuid-Afrika, met de Rode Duivels en ziet wel enkele verschillen. 'België is verwend op het vlak van individueel talent, maar Denemarken kan momenteel een beter collectief voorleggen. Dat laatste aspect kan je verbeteren, aan het eerste kan je niets veranderen', aldus Olsen.

'Zoals Spanje'
De Deen merkt dat het voetbal de laatste twintig jaar enorm geëvolueerd is. 'De tijden zijn veranderd. Vedetten kunnen hun stempel niet meer op een wedstrijd drukken als ze niet kunnen terugvallen op een gesmeerd collectief. Waarom hebben Lionel Messi en Cristiano Ronaldo hun WK anders gemist? Spanje is met Xavi, Iniesta en Villa een voorbeeld van hoe het wel moet. Bij ons in Denemarken missen we op dit ogenblik die kersen op de taart en dus kunnen we moeilijk het verschil maken. Daar zie ik België op korte termijn beter toe in staat. Misschien nog niet in 2012, maar zeker in 2014.'

'Een grote slag slaan om de erelijst op te smukken'

'Men moet zich geen illusies maken: de dag komt dat alle Belgische internationals over de grenzen aan de slag zijn. Zodra dat moment er is, zal de Belgische nationale ploeg op kruissnelheid geraken. Dan zullen ze nog maar één ambitie hebben: een grote slag slaan om de erelijst op te smukken. Daarom voorspel ik dat deze generatie Rode Duivels een schitterende toekomst tegemoet gaat', besluit Morten Olsen.