Origineel gestraft na slechte schoolresultaten
15-jarige James Mond III Foto: a
De moeder van de Amerikaanse James Mond III is vastberaden om haar zoon te laten inzien hoe belangrijk goede schoolresultaten zijn. Die vastberadenheid levert een originele straf op: ze duwde hem een bord in de handen met het opschrift ‘toeter als je denkt dat ik een opleiding nodig heb’. Zo staat hij nu op het voetpad langs een druk kruispunt.

‘De reden waarom ik dit doe, is omdat hij zijn lessen voor school niet wil leren. Daarom heb ik hem hier op de hoek van de straat gezet. Als hij van op een hoek staan lanterfanten zijn beroep wil maken, wel, dan kan hij het nu al leren. Jong geleerd is oud gedaan.’ Dat vertelde Ronda Holder, de moeder van de 15-jarige James Mond III aan de lokale Amerikaanse nieuwszender My Fox Tampa Bay.

‘De slechtste moeder die op aarde rondloopt’

Holder laat haar zoon op de hoek staan met een groot bord om zijn nek, waarop staat te lezen: ‘Ik heb vier vragen beantwoord tijdens een laatste test en dan heb ik gezegd dat ik niet verder wilde doen. Met een laag puntengemiddelde tot gevolg. Toeter maar indien ik wel een onderwijsopleiding nodig heb.’

‘Ik ben er zeker van dat hij zich schaamt. Volgens mij is dit nog de enige oplossing -ik heb al verschillende andere dingen geprobeerd-, want hij wordt niet graag voor schut gezet. Misschien ben ik op dit moment de slechtste moeder die er op de aarde rondloopt. Maar uiteindelijk zal hij zich er wel doorslaan en op langere termijn zal hij me zelfs dankbaar zijn voor deze straf’, aldus de 33-jarige moeder, die vastberaden is om haar zoon te laten staan tot zijn punten verbeteren.  En om er zeker van te zijn dat hij zijn straf uitzit heeft ze in zijn buurt post gevat om hem te controleren.Volgens de moeder wordt er wel degelijk naar haar zoon getoeterd.

Toch is niet iedereen tevreden met dergelijke straf. Psychologe Stacey Scheckner: ‘Een tiener in verlegenheid brengen, is niet altijd gezond voor iemand die nog in een opgroeifase zit. Het kan zijn zelfbeeld schade aanbrengen en hem boos maken op de maatschappij. Wat uiteindelijk kan leiden tot het zich terugtrekken naar de rand van die maatschappij.’