Anelka scoort tweemaal voor Chelsea in Kopenhagen
Anelka Foto: AFP
Door met 2-0 het uitduel met FC Kopenhagen te winnen, heeft Chelsea een forse stap gezet om zich te scharen bij de laatste acht in de Champions League. De Londenaren wonnen terecht en hadden in Nicolas Anelka een koele afmaker.

Chelsea-coach Carlos Ancelotti koos er wederom voor om Fernando Torres de voorkeur te geven boven Didier Drogba.

 

Al snel bleek dat Chelsea te sterk was voor FC Kopenhagen en stapelde aanval op aanval. Het koppel Torres en Anelka vonden elkaar soepel, maar vooral de Spanjaard was ongelukkig in de afronding. Na ruim een kwartier was het echter de Franse spits die zijn team aan de leiding bracht. Een waardeloze terugspeelbal van Grønkjær werd door Anelka onderschept en hij vond uiteindelijk het gaatje tussen de benen van Kopenhagen-goalie Johan Wiland.

De Denen probeerde het tij wel te keren, maar kwam telkens niet ver. Terwijl Wiland nog enkele keren Torres van scoren afhield, moest de Zweedse goalie voor de tweede keer vissen na een inzet van Anelka negen minuten na de hervatting. De Franse aanvaller haalde hard uit na een goede pass van Frank Lampard. Zijn zevende doelpunt in de Champions League dit seizoen.

Na de 2-0 vond Chelsea het welletjes en drong niet meer aan. FC Kopenhagen poogde nog wel zijn publiek te laten juichen, maar kwamen kwaliteit tekort om de Londenaren het echt moeilijk te maken. Verder dan wat schoten van afstand, die Petr Cech eenvoudig onschadelijk maakte, kwamen de Denen niet.