Anderlecht wil snel duidelijkheid van Boussoufa
Mbark Boussoufa Foto: Photonews
Anderlecht wil binnen drie tot vier weken duidelijkheid over de toekomst van Mbark Boussoufa. Dat verklaarde manager Herman Van Holsbeeck dinsdag op een persconferentie. Het contract van de tweevoudige Gouden Schoen loopt volgend seizoen af en hij liet nog niet weten welke richting hij daarna uit wil.

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock stelde hem een contractverlenging voor.

'Het is nu aan Boussoufa om aan te geven wat hij zal doen. Momenteel is er nog niets beslist, noch een contractverlenging, noch een transfer. Mbark heeft nog niet gekozen, we respecteren dat. Maar de club wil graag binnen drie weken, maximum een maand, een duidelijk antwoord', verklaarde Herman Van Holsbeeck.

De manager ontkende ook nog dat de transferprijs van Boussoufa vastgelegd was op 6 miljoen euro, zoals dinsdag in de pers beweerd werd.

'We hebben niet de gewoonte om te werken met spelers die in hun laatste contractjaar zitten', voegde de manager van paarswit eraan toe. 'Jongens zoals Romelu Lukaku en Lucas Biglia bevinden zich in hetzelfde schuitje, maar zij hebben aangegeven te willen vertrekken bij een bod van een Europese topclub. We weten welke richting zij uitwillen. Dat is nog niet het geval voor Boussoufa. Wij willen snel weten wat Mbark wil. We hebben een duidelijk beleid en daar wijken we niet van af.'

Anderlecht zal het tijdens de return van de zestiende finales van de Europa League tegen Ajax evenwel zonder zijn goudhaantje moeten doen. Boussoufa is met buikgriep out voor de wedstrijd van donderdag in Amsterdam...