Oostende nu al groepswinnaar in Eurochallenge
Marcus Faison botst op Alando Tucker Foto: Rudy Declerck
Met nog één speeldag voor de boeg is Oostende groepswinnaar in poule L. Het Russische Lokomotiv Kuban won met slechts acht punten (70-62) maar Oostende had in de heenronde de Russen met negen eenheden geklopt.

Hierdoor kan Kuban hen niet meer voorbijsteken. In de kwartfinales met playoffsysteem volgens ‘the best of three’-formule geniet Oostende dus thuisvoordeel. Daarin speelt het waarschijnlijk tegen het Letse Ventspils.

Het duo Chalmers en Massey verdeelde netjes het eerste dozijn punten waarmee ze de match krachtig openden: 12-0 na 3’47". Het verschil klom zelfs tot 21-4 halverwege de achtste minuut. Green en Faison poogden de schade te herstellen maar Wilkinson droomde bij 29-10 in de twaalfde minuut al van een twintiger.

Na de rust (44-29) sloot Oostende de defensie snoeihard. In de aanval was er nog teveel onhandigheid. Green prikte wel 50-44 aan het halfuur op het bord. Faison driepunterde zelfs tot 50-49 na 33’. Een trio bommen van Massey en Chalmers gaf de Russen nieuwe zuurstof: 59-51. In dat vierde kwart hoorde Oostende ook vier aanvallende fouten fluiten. Na 69-56 milderde Green tot 70-62.

Volgende dinsdag volgt de laatste speeldag van de Last 16. Daarin ontvangt Oostende het uitgeschakelde Zadar uit Kroatïë.