Supertransfer in NBA: Anthony naar NY Knicks
Carmelo Anthony Foto: Reuters
De soap rond Carmelo Anthony is eindelijk voorbij. De 26-jarige forward verlaat Denver Nuggets voor New York Knicks. Met de transfer komt er een einde aan een geruchtenstroom die zeven maanden aanhield.

De geboren New Yorker wordt vergezeld door Chauncey Billups, Anthony Carter, Shelden Williams en Renaldo Balkman.
New York stuurt guard Raymond Felton, Danilo Gallinari, Wilson Chandler en Timofey Mozgov naar Denver. Plus drafts voor de eerste ronde (2014) en tweede ronde (2012, 2013) en drie miljoen dollar.

Anthony zou naar New Jersey Nets, naar New York Knicks, weer naar New Jersey, toen naar Los Angeles Lakers en uiteindelijk toch weer naar de Knicks. En tijdens het All-Star Weekend bemoeiden de Nets zich er ook weer mee.

Vorig seizoen weigerde Anthony een driejarige contractverlenging te tekenen voor de Nuggets van 65 miljoen dollar. En aangezien zijn contract deze zomer afloopt, waren de Nuggets vanaf dat moment op zoek naar een mogelijkheid voor een transfer van Anthony. Met de transferdeadline van aankomende donderdag was de verwachting dat Anthony een dezer dagen naar New York of New Jersey zou vertrekken.