Stefaan Ector, gemeenteraadslid voor Open VLD in Sint-Lambrechts-Woluwe, gaat de meerderheid van FDF-burgemeester Olivier Maingain steunen. Dat heeft hij maandagavond in de gemeenteraad aangekondigd.

Ector stapt niet over naar het FDF maar blijft Open VLD'er. In een mededeling geeft hij vandaag meer uitleg over zijn beslissing.

Ector stelt dat de FDF-meerderheid een beleid voert waarin hij zich kan herkennen. Hij acht het zijn plicht 'als verkozene om op een positieve manier bij te dragen tot het welzijn van onze gemeente en haar inwoners'. Ector hoopt zo het 'niveau van een steriele oppositie' te overstijgen.

Daarnaast wil hij het patroon doorbreken waarbij Vlamingen in Sint-Lambrechts-Woluwe steevast in de oppositie belanden. 'Het feit dat onze gemeente bestuurd werd door verkozenen van het FDF werd en wordt nog als excuus gebruikt om geen verantwoordelijkheid te moeten opnemen', zegt Ector.

Hij wil met zijn overstap tenslotte ook een signaal geven en verwijst naar de politieke impasse waarin ons land sinds de verkiezingen van juni 2010 is verzeild geraakt. 'Het is mijn persoonlijke overtuiging dat het mogelijk is om, zelfs met zogenaamde tegenstanders, positief samen te werken', zegt Ector.

Stefaan Ector is oud-kabinetchef van voormalig Brussels Open VLD-minister Guy Vanhengel.

Open VLD benadrukt in een reactie aan de website Brusselsnieuws.be dat het om een persoonlijk initiatief van Ector gaat.