Belgische hooligans niet welkom in Eindhoven
Vorige week braken er rellen uit in Lille. Daarbij zouden ook aanhangers van Charleroi betrokken geweest zijn. Foto: Belga
De Burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel, heeft dinsdag een noodverordening afgekondigd voor de terugwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League tussen PSV en Lille. De Nederlandse politie heeft immers inlichtingen dat aanhangers van Club Brugge en Charleroi naar Eindhoven komen om de confrontatie op te zoeken met elkaar en met Franse en Nederlandse voetbalsupporters.

Door de verordening zijn Belgische supporters van Club Brugge en Charleroi niet welkom in Eindhoven. Dat maakte de Nederlandse stad dinsdag bekend.

Belgische 'observatoren' zullen aanwezig zijn om de situatie in de gaten te houden. Daarnaast is het verboden om glas en goederen die de orde kunnen verstoren te bezitten in de wijde omtrek van het Philips Stadion.

Iedereen in de omgeving van het stadion moet bovendien de aanwijzingen en de bevelen opvolgen die de politie ter handhaving van de openbare orde geeft. De verordening geldt van donderdag 24 februari 10u00 tot vrijdag 25 februari 06u00. Op overtreding van de noodverordening staat maximaal drie maanden hechtenis of een geldboete van 3.800 euro.

De maatregelen komen er nadat er vorige week rellen uitbraken voor aanvang van de heenwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League tussen de Franse competitieleider Lille en PSV (2-2). In de namiddag werd de sfeer grimmig en geraakten supporters slaags met de ordediensten. Daarbij zouden ook aanhangers van Charleroi betrokken geweest zijn.