Een psychisch gestoorde Nederlandse Limburger heeft maandag zijn psychologe en meerdere medewerkers van een bank in het Duitse Aken gegijzeld. De 38-jarige man uit Vaals, vlakbij de Duitse grens, gaf zich uiteindelijk over. Hij is nog dezelfde avond naar een psychiatrische inrichting gebracht, meldt de politie van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen.

De man had een afspraak bij de bank om te bespreken of hij een hypotheek kon krijgen. Hij werd daarbij begeleid door zijn psychologe. Toen het gesprek niet verliep zoals de man hoopte, greep hij een pen en zette die op de halsslagader van de psychologe.Hij eiste meer dan 200.000 euro, anders zou er bloed vloeien.

Het was voor de politie lang onduidelijk wat er zich precies in de bank afspeelde, hoeveel gijzelaars er waren en wat de gijzelnemer precies wilde. Toen een speciaal team even na 17.00 uur klaar stond om binnen te vallen, kwam de Nederlander met zijn handen omhoog de bank uitgelopen. Hij verzette zich niet toen hij werd ingerekend. Om te voorkomen dat hij zelfmoord zou plegen werd hij voortdurend in de gaten gehouden.