Koning Albert heeft twee halfbroers
Michel Didisheim Foto: Johan Jacobs
Koning Albert II zou naast een verborgen halfzus ook nog twee verborgen halfbroers hebben. De ene halfbroer zou geboren zijn uit een affaire in 1954 tussen Leopold III en een Française. Hij was toen 60 en getrouwd met Lilian Baels, zij was 26. De historie wordt kort aangehaald in het nieuwe boek Van Küssnacht naar Argenteuil.

De andere halfbroer zou graaf Michel Didisheim zijn, jarenlang de kabinetschef van (toen nog prins) Albert. Didisheim zou uitstekend gesoigneerd zijn door het koningshuis en werd voorzitter van de Koning Boudewijnstichting.

Michel Didisheim zou dus net als Ingeborg Verdun (70) een niet erkend kind van Leopold III zijn. Hij werd in 1930 geboren in het Britse Wimbledon, maar laat al jaren in het midden of hij al dan niet koninklijk bloed heeft.

Roman over buitenechtelijk kind

In 2008 bracht de Didisheim de roman 'Jij moest verdwijnen' uit, de gefictionaliseerde biografie van een buitenechtelijk dochter uit de hoogste adellijke kringen. Weekblad Humo had toen naar aanleiding daarvan een interview met Didisheim. 

Hij vertelde hen dat hij bij onderzoek voor een eerder boek op de figuur van Valérie Schwalb, een buitenechtelijke dochter van Queen Victoria, was gestoten en dat haar verhaal hem intrigeerde. 'Men heeft iets proberen te verbergen en dat ben ik gaan uitspitten', aldus Didisheim. Maar hij ontkent de geruchten dat hij zélf een buitenechtelijk kind is van Leopold III.

Halfzus

Eerder raakte bekend dat koning Albert een halfzus heeft die in de Verenigde Staten woont. Ingeborg Verdun is de dochter van wijlen Leopold III en zijn geheime minnares Liselotte Landbeck, schrijft Leo Van Audenhaege in een zopas verschenen boek 'Van Küssnacht naar Argenteuil'.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig